virtual_conop_title_1.gif (5562 bytes)

Conop - vedere generalaStefan Cicio PopParasind Odvosul si continuand drumul in directia estica ajungem in comuna Conop. Langa sosea se gaseste castelul din Conop. Construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea, el a suferit mai multe transformari in exterior si mai ales in interior. In forma actuala are un caracter neoclasic, impunandu-se mai ales prin simplitatea stilului. In acest sens remarcam fatada situata in partea dinspre parc, ornamentata cu masive coloane cu capiteluri in stil doric. In acest castel a locuit mai multe decenii Stefan Cicio Pop, in ultima parte a vietii sale (1934).
Gara din ConopLa marginea estica a comunei, langa sosea pe dealul Pripor, se ridica un mic monument, prevazut cu o icoana ridicat in acest loc de catre locuitorii comunei in amintirea eroilor care si-au dat viata in aceste parti in 1784 si 1848 pentru libertate.

In partea opusa a soselei o carare coboara pana in albia Muresului, de unde cu un pod plutitor se poate trece pe malul sudic unde la o distanta de 1km se gasesc ruinele cetatii Chelmac.

Pornind de la Conop spre Barzava se desprinde spre stanga un drum comunal care dupa ce strabate o vale pitoreasca si urca panta dealului, duce la 8 km la cabana Debelagora. Situata la o altitudine de 500m, pe un frumos platou plesuv, inconjurat de paduri, cabana ofera un reconfortant loc de odihna. Cabana dispune de camere pentru dormit si un mic bufet. In timpul verii sunt instalate aici campinguri.

Virtual Conop face parte din site-ul Virtual Arad County.

Virtual Conop a fost creat de Gheorghe Puterity si Draghi Puterity.


FastCounter by LinkExchange