virtual_troas_title_1.gif (3922 bytes)

La 7 km de la Savarsin, pe un drum pietruit, se ajunge la satul Troas. El a fost intemeiat in secolul al XVIII-lea de iobagi romani refugiati in adancul muntilor si codrilor, din cauza dublei asupriri, nationale si sociale.

troas_biserica_de_lemn_1_web.jpg (45358 bytes) troas_biserica_de_lemn_2_web.jpg (37694 bytes) troas_biserica_de_lemn_3_web.jpg (44460 bytes)In partea vestica a satului pe "Dambul Crucii" troneaza biserica de lemn, datand din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Biserica e netencuita si cioplita din lemn de stejar. Are forma de corabie, deasupra navei ridicandu-se turnul, cu elemente ale stilului ardelenesc, frumos dantelat. In interior, o parte din renumita pictura a bisericii de factura bizantina a supravietuit vitregiei vremurilor. In 1966 biserica a fost restaurata.

 

troas_moara_de_apa_web.jpg (63491 bytes) La o distanta de 2 km de la centrul satului, urmand drumul forestier, se ajunge la cabana de vanatoare asezata pe un mic platou. Cabana dispune de 3 camere de locuit, avand fiecare intre 2-4 locuri. In zona se pot vana in special mistreti, iepuri si caprioare. Valea Troasului este un loc excelent de pescuit pastravi.

 

Virtual Troas face parte din site-ul Virtual Arad County.

Virtual Troas a fost creat de Gheorghe Puterity si Draghi Puterity.


LE FastCounter